29 Mart 2009 Pazar
YUMUŞACIK AÇMALAR
BU SABAH ÇOCUKLARA BİR SÜPRİZ YAPIP AÇMA KOKULARIYLA UYANSINLAR İSTEDİM. UYANIR UYANMAZ DA OKTAY USTA'NIN AÇMA TARİFİNİ HEMEN HAYATA GEÇİRDİM VE TABİ Kİ BÜTÜN OKTAY USTA TARİFLERİ GİBİ BU DA HARİKA OLDU.
MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 PAKET MAYA (KURU VEYA YAŞ MAYA FARKETMEZ.)
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ ( BEN TUZLU SEVDİĞİM İÇİN 2 KAŞIK KOYDUM.)
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ (BEN YARISINI YARIM PAKET MARGARİN ERİTİP KOYDUM.)
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİNE
1 YUMURTA SARISI
ÇÖREK OTU
1 SU BARDAĞI SÜT'Ü ISITIP İÇİNE YARIM PAKET MARGARİN VE YARIM BARDAK SIVIYAĞ EKLEDİM.
ILIK SUYU, ŞEKERİ,TUZU VE MAYAYI DA EKLEYİP KARIŞTIRDIM.DAHA SONRA DA ELEYEREK UN EKLEDİM.YUMUŞAK BİR HAMUR OLUYOR.YAKLAŞIK BİR SAAT KADAR MAYALAMAYA BIRAKTIM. SONRASINDA DA AÇMA ŞEKLİNİ VERİP YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZDİM.YUMURTA SARISINI VE ÇÖREKOTUNU DA ÜZERLERİNE SÜRÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECE FIRIN DA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRDİM.HERKESE AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hımmmmmm nefis görünüyor.kalp kalbe karşıdır derlermiş ya bende kahvaltıda annemlerdeydim dün bende açma yaptım götürdüm:)
YanıtlaSilnefisler canım size afiyet bal şeker olsun minecim.
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum.
Ne güzeller ye beni ye beni diyorlar. Elinize sağlık.
YanıtlaSilbayılırım açmaya çok güzel görünüyorlar pastanedekiler gibi olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSil